ESG-rapport 2024

I en verden, hvor bæredygtighed er blevet en central del af vores daglige liv og forretningspraksis, er det vigtigt at tage ansvar for vores handlinger og deres indvirkning på omgivelserne.

Administrerende direktør Bjarne Fjeldsted understreger nødvendigheden af handling: “Vi står over for betydelige globale udfordringer. Klimaforandringer, ressourceknaphed og miljøforringelse er ikke længere fjerne trusler, men realiteter der kræver øjeblikkelig handling. Det er afgørende at udvikle teknologier, der både optimerer energiforbruget og sikrer effektiv ressourceudnyttelse.

Hos KSN har vi taget et vigtigt skridt i denne retning ved at udgive vores første ESG-rapport. En af de store styrker ved ESG-rammeværktøjet er muligheden for at rapportere systematisk og transparent på tværs af de tre forbundne parametre: miljøpåvirkning, sociale- og ledelsesmæssige forhold. Dette giver et mere helhedsorienteret billede af vores bæredygtighedsindsats.

Vi har valgt at rapportere frivilligt, da vi ikke er underlagt lovkrav. Motivationen kommer fra den stigende efterspørgsel fra kunder på dokumenterede bæredygtighedsinitiativer kombineret med vores ønske om at føre ansvarlig virksomhedspraksis. Samtidig ser vi ESG-arbejdet som en positiv mulighed for både økonomiske besparelser og som en konkurrenceparameter.

Vi vil gerne være et skridt foran og håber samtidig på at kunne inspirere virksomheder i lignende situation til at tage første skridt,” fortæller Josephine Olesen, ESG- & HR-ansvarlig hos KSN. ”Det har været afgørende for os at erkende, at den perfekte ESG-rapport ikke er realiserbar første gang. I stedet ser vi dette som en læringsmulighed, hvor vi kontinuerligt udvikler vores praksis gennem konkrete erfaringer.

Vores største miljøbidrag sker hos vores kunder

Ved at udvikle effektive løsninger hjælper vi virksomheder med at reducere deres energiforbrug og ressourcespild. Vores produkter er designet med fokus på energieffektivitet, lang levetid, modulært design og let adskillelse af komponenter, der understøtter cirkulær økonomi.

Ved at udvikle effektive løsninger hjælper vi virksomheder med at reducere deres energiforbrug og ressourcespild. Det er i den daglige drift hos vores kunder, at vores løsninger gør en reel forskel for miljøet,” siger Bjarne Fjeldsted.

Transparente begrænsninger og ambitiøse mål

I denne første rapport fokuserer vi på Scope 1 og 2-emissioner, mens Scope 3-data endnu ikke er inkluderet. Vi arbejder målrettet på at inkludere Scope 3-data i vores ESG-rapport for 2026. Vi har allerede været i dialog med flere leverandører for at afdække deres modenhed omkring klimadata.

Medarbejderne er vores vigtigste ressource

I en tid hvor miljøaspekter ofte får overvejende opmærksomhed, understreger vores rapport også betydningen af den sociale dimension i bæredygtighed:

“Medarbejderne i KSN er vores vigtigste ressource. Deres dedikation, faglige styrker og samarbejdsevner skaber fundamentet for vores succes. Uden medarbejdere, der trives og udvikler sig, har vi ingen bæredygtig forretning.”

Med en lærlingeprocent på 16,4% tager vi aktivt ansvar for uddannelse af næste generations faglige specialister – en indsats der gavner hele branchen.

De stærke kollegiale relationer understøttes af vores engagerede personaleforening, der arrangerer flere årlige begivenheder for at styrke fællesskabet og sammenholdet på tværs af KSN.

Vi har øget fokus på fastholdelsesinitiativer, som implementering af strukturerede on- og offboarding-procedurer, systematiske trivselsundersøgelser og anerkendelseskultur. Du kan læse mere om disse tiltag i rapporten.

Styrket compliance og procesoptimering

Under governance har vi iværksat flere initiativer. Vi har anvendt EcoVadis (global bæredygtighedsevaluering for virksomheder) som rettesnor til at prioritere politikker, der skal formaliseres – mange af disse repræsenterer værdier, der allerede er forankret i vores kultur, men som nu dokumenteres systematisk. Vi kan afsløre, at vi med formaliserede politikker, en implementeret whistleblower-ordning og andre tiltag gik fra en score på 50 til 61 i marts i år. Vi er slet ikke færdige endnu og bestræber os på at nå en højere score.

Gennem trivselsdialoger har vi identificeret, at manglende struktur og ensartethed i arbejdsprocesser påvirker trivslen blandt vores medarbejdere. Derfor har vi forpligtet os til at forbedre procesoptimering og implementere standardiserede projektprocesser i det kommende år.

Download rapporten

Læs hele vores ESG-rapport og få et indblik i, hvordan vi arbejder med bæredygtighed.