Forbrugsovervågning er god økonomi og miljøansvarlig drift

I 2014 besluttede vi hos KSN at finde en løsning på de udfordringer, som mange af vores kunder havde med at få overblikket over deres forbrug af energi. Langt de fleste steder har virksomhederne ikke et indblik i den energi, der bruges i produktionen. Der er forståeligt nok fokus på produktionen af emner og produkter, mens energiforbruget ofte ”måtte være, som det nu en gang er”.

Men der er store besparelser at høste ved at kende energiforbruget på enkeltmaskiner. Indsigt i energiforbruget over døgnets timer kan give klare signaler om uhensigtsmæssig drift og forestående uheld. Derfor har KSN udviklet en løsning, hvor kunderne får en meget lettilgængelig visualisering af forbruget og samtidig kan sætte alarmer, når forbruget overstiger visse grænser. Det giver en unik mulighed for at høste besparelser og lave forbedringer med det samme.

Løsningen er lanceret i efteråret 2016, og allerede de første installationer giver tydeligt udbytte. En utæt bundventil i en vaskemaskine viste et dagligt overforbrug af mere end 1.400 liter vand – vel at mærke vand, der blev opvarmet til 65 grader i et affedtningsanlæg. Med skift af en enkelt reservedel kunne kunden med det samme etablere normal drift. Den årlige besparelse på bare én maskine var over 50.000 DKK.

Eksemplerne er mange, og løsningen kan bruges både i maskinparken og til kontrol af bygninger og f.eks. ventilation og kompressorer. Løsningen er enkel og konkurrencedygtig i forhold til mange løsninger, der allerede eksisterer på markedet – og den er gennemtestet med en af Danmarks største industrikoncerner.

Fordele og udbytte er håndgribeligt og kan høstes med det samme:

  • Let at installere hurtigt i gang
  • Ingen dyre træk af kabler og tilkøb af netværk
  • Software med stor brugervenlighed
  • Besparelser på daglig drift og udgifter til el, vand og andre energiformer
  • Store besparelser ved at undgå nedbrud

Løsningen er tilgængelig via vores datterselskab og partner www.dsenergy.dk